Direct regelen

Afspraak maken
076 - 541 74 77

Welkom bij Dierenkliniek Taxandria

Welkom bij dierenkliniek Taxandria. Wij zijn een kliniek voor gezelschapsdieren die op een persoonlijke, vriendelijke en zorgzame manier diergeneeskunde van hoge kwaliteit biedt.

Hondenschool

PuppyStar School voor Jonge Honden
Ans Braspenning
Oude Molenweg 9
4839 AT Breda
076 - 5201666
info @ puppystar.nl
www.puppystar.nl

Bij PuppyStar kunt u aan de volgende cursussen deelnemen:

 1. PuppyStart (15 lessen) Vanaf 8 weken.
 2. Juniortraining (15 lessen) Vanaf ongeveer 6 maanden.
 3. Puppy-Flyball (per kwartaal) Zodra de clicker bekend is.
 4. uppy-Behendigheid (per kwartaal) Zodra de clicker bekend is.
 5. Flyball (per kwartaal) Voor volwassen honden.
 6. Just Fun! (per kwartaal Voor honden vanaf ongeveer een jaar.

De PuppyStart en Juniortraining vormen samen 1 cursus, door de opbouw in de cursussen sluiten de verschillende trainingen naadloos op elkaar aan. Instroom van honden ouder dan 4 maanden in de juniortraining of vervolgtraining is momenteel slechts onder bepaalde voorwaarden mogelijk.

Bij PuppyStart richt men zich op het voorkómen van problemen. Aan de basis van een goede opvoeding van uw hond staat “aandacht voor de baas”.

In tegenstelling tot trainingen (van de oude garde) waar gewerkt wordt met slipkettingen e.d., gaat PuppyStar uit van pijnvrije training. Bij voorkeur wordt gewerkt met de Clicker. Deze methode die zijn oorsprong vindt in het werken met dolfijnen heeft als voordeel dat de hond precies op het goede moment beloond wordt en daardoor snel de link leert leggen tussen de beloning en het gewenste gedrag dat ermee beloond wordt.

In de eerste PuppyStart lessen wordt o.a. gewerkt aan socialisatie, het creëren van een goede band met de baas en praktijkvaardigheden, zoals alleen thuis zijn, naar de baas komen. In de daarop volgende PuppyStart lessen breiden de sociale vaardigheden zich verder uit en worden de eerste echte stappen op de weg naar gehoorzaamheid gezet. Ook krijgt de eigenaar de nodige achtergrondinformatie over het gedrag van honden.

In de juniortraining wordt aan gehoorzaamheid gewerkt, juist in deze puberfase kunnen zich problemen gaan voordoen, het eerste deel van de training richt zich op het voorkómen van en omgaan met deze specifieke problemen. Het tweede deel van de training zet de puntjes op de i van gehoorzaamheid en wordt afgesloten met een diploma.

Fly ball en Just Fun! zijn vervolgcursussen voor de hond die de PuppyStart of Juniortraining doorloopt of met goed gevolg doorlopen heeft.

Iedere cursus bestaat uit lessen van 1 uur. Pups hebben les op een apart terrein, zij zijn namelijk nog niet volledig gevaccineerd en zij zouden anders besmettelijke ziektes kunnen oplopen.

De cursussen worden op zeer diverse tijden, voornamelijk in het weekend, gegeven.
De jaarlijkse cocktailvaccinatie en een vaccinatie tegen kennelhoest zijn vereist, voor pups is de puppy-vaccinatie die op 6 weken leeftijd (bij de fokker) wordt gegeven vereist.

Wanneer zich specifieke gedragsproblemen voordoen, welke te gecompliceerd zijn om tijdens een reguliere training op te lossen, dan biedt PuppyStar privé-les en individuele begeleiding. Indien nodig zijn er consulten (aan huis) door een gediplomeerd gedragstherapeut mogelijk, eventueel met video-opname, waarna de therapie wordt bepaald en eventueel ook training wordt gestart.

Werkgroep “De gehoorzame huishond”
Dierenasiel Breda
Oude Baan
4800 XX Breda
06 12 307 437
info @ hondentrainingbreda.nl
www.dierenbescherming.nl
www.hondentrainingbreda.nl

Al 15 jaar worden door het Dierenasiel Breda cursussen gegeven.

Men biedt de volgende mogelijkheden:

 1. Puppyklas: 7-14 weken
 2. Pups: 3-6 maanden
 3. Beginners: 6-12 maanden
 4. Gevorderden: 6-12 maanden
 5. Beginners: vanaf 12 maanden (groep 1)
 6. Gevorderden: vanaf 12 maanden (groep 2)
 7. Vervolg: na groep 2 (groep 3)
 8. Vervolg: na groep 3 (groep 4)

Op een consequente en speelse manier wordt gewerkt aan een hechte verhouding tussen baas en hond. De ontwikkeling van sociaal gedrag wordt gevolgd en gestimuleerd, zo leert uw hond alle aspecten van de wijde wereld op een leuke manier kennen en worden problemen voorkómen. De groepen worden ingedeeld op leeftijd en op niveau, dan kan iedere hond in een prettige sfeer meedoen aan de oefeningen.

De trainingen worden gegeven op het terrein aan de Hoge Schouw, op zaterdagmorgen van 8.30 tot 12.15 uur. Het is altijd mogelijk eerst een gratis proefles te volgen. Voor €57 per jaar bent u lid van de Dierenbescherming en kunt u deelnemen aan de cursussen. De cursussen worden afgesloten met de diploma’s “gehoorzame hond” en “zeer gehoorzame hond”. Met uitzondering van de jonge pups dienen alle honden volledig te zijn gevaccineerd

Indien nodig worden ook individuele trainingen gegeven, hierover kunt u contact opnemen met de cursusleiding.