Direct regelen

Afspraak maken
076 - 541 74 77

Welkom bij Dierenkliniek Taxandria

Welkom bij dierenkliniek Taxandria. Wij zijn een kliniek voor gezelschapsdieren die op een persoonlijke, vriendelijke en zorgzame manier diergeneeskunde van hoge kwaliteit biedt.

Oogdrukmeting

Helemaal vooruitstrevend is onze nieuwe tonometer (Tono-Pen Vet). Hiermee meten we de druk in de oogbol.

Een meting van de oogboldruk doen we bij verdenking op glaucoom of groene staar  en is een apparaat waar normaal enkel gebruik van wordt gemaakt in specialistische klinieken. Gelukkig verdiept onze nieuwe dierenarts zich in de oogheelkunde, zodat ook deze patiënten bij ons aan het goede adres zijn!

Glaucoom is de verzamelnaam voor oogziekten die bij gezelschapsdieren gepaard gaan met een verhoogde oogdruk. Niet alleen is een te hoge oogdruk erg pijnlijk, maar het kan binnen enkele dagen onomkeerbare schade aan het netvlies en de oogzenuw veroorzaken. Het gevolg hiervan kan blijvende blindheid zijn!

Glaucoom kan bij bepaalde rassen (Bouvier, Poedel , Beagle, Amerikaanse Cocker Spaniel, Basset, Siamees, Pers) erfelijk zijn , maar kan ook ontstaan door bijvoorbeeld onstekingen van de oogbol (uveitis) door onder andere beschadigingen van het hoornvlies en/of luxaties van de lens.

Belangrijk is dus om bij iedere verdenking van een oogaandoening, altijd het oog even door de dierenarts te laten controleren, omdat bepaalde beschadigingen aanvankelijk niet met het blote oog zichtbaar kunnen zijn en het oog blijvend beschadigd kan raken!

Een meting van de oogdruk gebeurt door het apparaatje even tegen het hoornvlies van uw hond of kat te drukken. Uiteraard wordt kort van te voren het hoornvlies plaatselijk verdooft door middel van verdovende oogdruppels.