Direct regelen

Afspraak maken
076 - 541 74 77

Welkom bij Dierenkliniek Taxandria

Welkom bij dierenkliniek Taxandria. Wij zijn een kliniek voor gezelschapsdieren die op een persoonlijke, vriendelijke en zorgzame manier diergeneeskunde van hoge kwaliteit biedt.

Scopie

Een scoop is een langwerpig apparaat waarbij op het einde een soort cameraatje is geplaatst. Een sterke koudlichtbron wordt via een glasvezel tot vlak voor het cameraatje geleid, waardoor er een helder zicht is op het binnenste van het lichaam. Er zijn 2 soorten: flexibele en niet flexibele of wel “starre” scopen.

Op onze kliniek werken wij met starre scopen in verschillende breedtes en lengtes. Hiermee kunnen we kijken naar diverse afwijkingen in de oren, neus, keel, luchtpijp tot de splitsing van de longen, slokdarm, dikke darm en soms de maag. Ook is het mogelijk om via een zeer kleine opening in de borstholte en de buik te kijken.

Dit onderzoek vindt altijd plaats onder algehele anesthesie, omdat de hond of kat stil moet liggen voor het onderzoek. In enkele gevallen is nader onderzoek of chirurgie noodzakelijk. Dit gebeurt altijd in overleg met u.