Direct regelen

Afspraak maken
076 - 541 74 77

Welkom bij Dierenkliniek Taxandria

Welkom bij dierenkliniek Taxandria. Wij zijn een kliniek voor gezelschapsdieren die op een persoonlijke, vriendelijke en zorgzame manier diergeneeskunde van hoge kwaliteit biedt.

Tandheelkunde

Ook bij dieren komen problemen met de tanden voor. Op jonge leeftijd is dat vaak een verkeerde stand van de tanden. Als dieren volwassen zijn, kan een tand beschadigd raken of zelfs afbreken.Ook zien we veel tandplaque en tandsteen optreden met cariës als gevolg. Dit kan ontsteking van slijmvlies en tanden veroorzaken, wat zeer pijnlijk is.

De bacteriën die voor de rotting van de tanden zorgen komen via het bloed ook in andere delen van het lichaam terecht en kunnen daar ontstekingen geven. Goede tandverzorging is dus voor het hele lichaam van belang.Als een tand ernstig is beschadigd dan moet deze getrokken worden. Maar dat is lang niet in alle gevallen nodig.

In onze kliniek vullen we op verzoek tanden met amalgaam of witte vullingen. We behandelen afgebroken tanden met vullen als het recent is gebeurd, of zelfs met een wortelkanaalbehandeling als de tand al langer stuk is. Bij een verkeerde stand van bijvoorbeeld hoektanden plaatsen we regelmatig een beugel.

Het verwijderen van tandplaque en tandsteen gebeurt met ultrasone apparatuur en gasanaethesie. Op deze manier kunnen we een gebit goed en veilig reinigen. Iedere donderdag hebben we een middag speciaal voor gebitten. Maak hiervoor een afspraak met Linda.

 

Het belangrijkste voor het gezond houden van het gebit doet u zelf. Goed droogvoer in brokvorm zorgt voor beter kauwen en als het lukt regelmatig poetsen kan veel problemen voorkomen. Voor uitleg over poetsen en welke producten voor dieren geschikt zijn kunt u zich wenden tot de assistente.