Direct regelen

Afspraak maken
076 - 541 74 77

Welkom bij Dierenkliniek Taxandria

Welkom bij dierenkliniek Taxandria. Wij zijn een kliniek voor gezelschapsdieren die op een persoonlijke, vriendelijke en zorgzame manier diergeneeskunde van hoge kwaliteit biedt.

15 % korting op alle vlo producten tot eind Juli

Door het warme weeer van de afgelopen tijd zijn de vlooien en teken in grote getalen aanwezig. Tot eind juli zijn al onze antivlo en teek produkten in de aanbieding. Kom langs, laat u goed voorlichten en pak het voordeel.

Goed voornemen? Actie om uw hond of kat te laten afvallen!!

In samenwerking met Royal Canin bieden wij u een aantrekkelijk pakket om uw hond of  kat de komende maanden te laten afvallen. Onze Dietiste Ciska zal u hierbij graag begeleiden. 

Dries Sabbe nieuwe dierenarts Taxandria

Wij zijn er trots op om u te melden dan vanaf 1 oktober dierenarts Dries Sabbe ons team komt versterken. Dries heeft een lange periode in Breda gewerkt bij een dierenziekenhuis en na een kleine omzwerving heeft hij ervoor gekozen om bij Dierenkliniek Taxandria te gaan werken. 
Naast honden, katten, konijnen en knaagdieren heeft hij een uitgebreide interesse ontwikkeld in vogels ( voornamelijk kromsnavels ) en reptielen. Ik heb er veel zin in en kijk er naar uit om u en uw huisdieren te mogen ontmoeten en te begeleiden, aldus Dries. Het team van dierenartsen wordt vanaf 1 oktober gevormd door Frank, Marjon, Ineke en Dries. Wij wensen Dries veel succes.

Dierenkliniek Taxandria en DOC Breda werken samen

Wij zijn er trots op dat sinds een half jaar Dierenkliniek Taxandria de medische begeleiding van Dieren Opvang Centrum Breda verzorgt. Het doel is om door nauwe samenwerking en goede communicatie alle opvangdieren van het dierenasiel de maximale zorg te bieden die ze nodig hebben. Wij hopen op een langdurige en voorspoedige samenwerking. Voor de clienten en patienten van dierenkliniek Taxandria zal niets veranderen.

Maand van het Gebit

Februari is de maand van het gebit voor alle huisdieren. Deze maand zijn alle gebitscontrole bij de assistente gratis. daarnaast ontvangt u  op alle gebitshandelingen en gebitsprodukten 15% korting. Wel eerst even een afspraak maken.

 

Nieuwe telefoon centrale

Het jaar 2017 is goed begonnen. 
Wij hebben naar onze klanten geluisterd, en waren niet altijd goed bereikbaar per telefoon. Omdat wij nu een nieuw telefoon systeem hebben, inclusief headset, hopen wij dat wij u sneller en efficiënter te woord kunnen staan.  
Het jaar 2017 is goed begonnen. 
Wij hebben naar onze klanten geluisterd, en waren niet altijd goed bereikbaar per telefoon. Omdat wij nu een nieuw telefoon systeem hebben, inclusief headset, hopen wij dat wij u sneller en efficiënter te woord kunnen staan.  

 


Tot snel aan de telefoon!! 

 

openingstijden feestdagen 2016

Dierenkliniek taxandria heeft aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen:

maandag 26 dec : 2e kerstdag gesloten

zaterdag 31 dec : oudjaarsdag gesloten

Alle overige dagen zijn de normale openingstijden van kracht. 

 

Vaccicheck: Vaccineren op maat

De Vaccicheck – TiterbepalingVaccineren op maat.

De vaccicheck, ook wel titerbepaling genoemd, is een sneltest waarbij we een paar druppels bloed afnemen om te bepalen of er nog voldoende afweerstoffen aanwezig zijn tegen parvo, hondenziekte en besmettelijke leverziekte (HCC). Al jaren is er is er een discussie of het wel nodig is om elk jaar de hond te vaccineren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de cocktail vaccinatie niet meer jaarlijks nodig is. In onze dierenkliniek vaccineren we al jaren de grote cocktail nog maar eens in de drie jaar. Echter, nieuwe studies wijzen uit dat de bescherming soms nog langer aanhoudt, waardoor de hond nog goed beschermd is. Dit is dus te bepalen met behulp van de vaccicheck. De uitzondering is de vaccinatie tegen de ziekte van Weil (leptospirose). Deze vaccinatie dient jaarlijks gegeven te worden.

Voor wie is de titerbepaling aan te raden?

  • elke hond, waarvan de eigenaar de hond wel goed beschermd wil hebben maar onnodige vaccinatie wil voorkomen
  • de hond die een overreactie heeft laten zien(allergisch)
  • de hond die een onbekende voorgeschiedenis heeft
  • de hond die ziek is of bepaalde medicatie krijgt, of bijvoorbeeld een auto-immuunziekte heeft.

Hoe gaat de titerbepaling in zijn werk?

U kunt een afspraak maken voor vaccicheck, gezondheidscontrole en vaccinatie. Uw hond wordt helemaal nagekeken en we geven de jaarlijkse vaccinatie tegen de ziekte van Weil. En indien gewenst tegen kennelhoest. Hierna worden enkele druppels bloed afgenomen. De vaccicheck wordt ingezet en de uitslag wordt nog dezelfde dag doorgegeven. Als de afweer voldoende is, hoeft u pas het jaar erop weer terug te komen met uw hond. Is de bescherming onvoldoende, dan kunt u een afspraak maken voor de cocktail vaccinatie. Deze enting is gratis.

Wanneer is het handig om te starten met de vaccicheck?

  • honden, die 1 jaar zijn. Sommige honden hebben onvoldoende afweer opgebouwd tegen de 3 ziektes, waarop we kunnen testen.
  • Oudere honden, die volgens schema gevaccineerd zijn, kunnen vanaf 3 jaar leeftijd starten.
  •  

Kosten vaccicheck

De titerbepaling, inclusief bloedafname, kost 46 euro. Hierbij komen de kosten van de vaccinatie tegen de ziekte van Weil a 39,85 euro. Kortom bij elkaar komt dit op 85.85 euro. Als de bescherming onvoldoende is, is de cocktail vaccinatie gratis.

 

Nieuwe pipet tegen vlo en teek voor de kat werkt 3 maanden

Een goede pipet tegen vlo en teek die lang werkt. Dat was een grote wens voor elke eigenaar. Nu is deze pipet op onze vestigingen te koop. De pipet werkt 3 maanden lang zeer effectief tegen zowel teken als vlooien. Om u te helpen krijgt u automatisch na 3 maanden een berichtje dat de bescherming verloopt. 

2 nieuwe medewerkers voor Taxandria

Met Bo  ( dierenarts gezelschapsdieren) en Melanie ( paraveteriniar ) heeft ons team versterking gekregen deze zomer. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ze goed binnen ons team passen en wensen Bo en Melanie veel succes. Binnenkort gaan we ze uitgebreider aan u voorstellen